Manifest Orgull LGTB 2012

La lluita pels drets i la igualtat de les persones Lesbianes, Gais, Transsexuals i Bisexuals (LGTB) mai no ha descansat. S’ha aconseguit èxits com el reconeixement dels matrimonis entre persones del mateix sexe, l’agilització del processos de canvi de nom i la cobertura d’alguns processos de canvi de sexe de les persones transsexuals, així com la visibilitat de les persones que integrem el col·lectiu LGTB.

Però malgrat aquesta lluita incansable per part dels col·lectius, associacions, partits polítics, etc. la recent arribada del PP al govern estatal ha posat de manifest que encara queda molt a fer. Ara més que mai diem ben alt que no aconseguiran clavar-nos a l’armari de nou, que no permetrem que els avanços dels últims anys es revertisquen. La immensa majoria de la societat està amb nosaltres, està per la visibilitat i la llibertat.

Per això, aquest any 2012, Compromís s’adereix al manifest promogut pel Col·lectiu Lamba de Lesbianes, Gais, Transsexuals i Bisexuals i altres entitats LGTB del País Valencià.

 

Manifest Orgull LGTB 2012 País Valencià
Matrimoni Igualitari. Igualtat sense retallades!


Omplim hui els carrers de València lesbianes, gais, transsexuals, bisexuals i heterosexuals per a recordar a qui ens governen que no permetrem ni un pas enrere en la nostra igualtat. La de lesbianes, gais, transsexuals i bisexuals. VOLEM UNA IGUALTAT SENSE RETALLADES!

Dissabte que ve farà set anys que el Congrés dels Diputats va aprovar la Llei del Matrimoni Igualitari. Farà set anys que per fi es va reconéixer legalment la dignitat de lesbianes, gais i bisexuals. Eixa fita històrica va demostrar que no hi ha millor eina contra la desigualtat real que obtindre la igualtat legal. Però no ens oblidem del recurs de la vergonya, el recurs que van interposar setanta-dos diputats del Partit Popular davant del Tribunal Constitucional per a impedir que ens poguem casar, i que encara hui, set anys després, segueix pendent d’una sentència. Aquest recurs no solament ens afecta a totes nosaltres; afecta a les nostres mares i pares, a les nostres filles i fills, germans, germanes, afecta a totes les persones que ens volen i pateixen perquè eixe recurs, sense sentiments, sense empatia, segueix sobre els nostres caps com una espasa de Damocles.

La immensa majoria de la societat reconeix ja que som família, i així ho ha vingut manifestant majoritàriament, donant-nos el seu suport, reconeixent-nos la nostra dignitat. I si la gent ho té clar, ja és hora que el Tribunal Constitucional dicte sentència i ens permeta seguir amb les nostres vides en pau. Perquè set anys en són massa, quan sabem que d’aquesta sentència depén el benestar de les nostres famílies, actuals i futures. No deu de retardar-se per més temps la sentència del Tribunal Constitucional. L’exigim JA!

Les lesbianes lluitem per la nostra visibilitat, lluitem per trencar els armaris del silenci. Exigim la fi de la discriminació que patim a l’hora d’accedir als processos de reproducció assistida i que pugam inscriure als nostres fills com a parelles de fet. No a les retallades en el nostre dret a la maternitat! Exigim que se’ns incloga en els plans d’igualtat, que els plans de salut recullen els riscos de les nostres relacions i que se’ns incloga en els protocols ginecològics. Les lesbianes seguirem lluitant per la nostra plena igualtat!

Les persones transsexuals denunciem la utilització que es fa de la nostra dignitat per a negar la nostra capacitat per a ser mares i ser pares, i també per a justificar retallades en la sanitat. Denunciem la persecució a les persones que exerceixen el treball sexual. Estem contra les propostes que busquem criminalitzar-les en lloc de buscar solucions per a lluitar contra l’exclusió social que pateixen. Per això exigim l’aprovació d’una Llei Integral de Transsexualitat: perquè la sanitat pública atenga les nostres necessitats específiques i es posen en marxa mesures d’inserció laboral que acaben amb la marginació social a la qual estem sotmeses. I, com no, tornem a exigir que se’ns deixe de tractar com a persones malaltes: Despatologització de la Transsexualitat JA!

Les persones bisexuals lluitem per la nostra visibilitat en tots els àmbits de la  societat: formem famílies, estem a l’àmbit laboral, a les escoles, als ambulatoris, a la cua de l’atur. Volem desmuntar els mites i prejudicis sobre nosaltres i acabar amb la bifòbia. No anem a permetre que la nostra identitat siga ignorada, qüestionada, invisibilitzada. Eixim d’un doble armari i estem orgulloses de ser bisexuals.

No ens oblidem del reconeixement a les persones que, en aquest país, vam patir la persecució durant la dictadura franquista i la transició. Per això no podem oblidar les discriminacions, violacions, humiliacions, persecucions i fins i tot assassinats que es cometen diàriament per motiu d’orientació sexual i identitat de gènere. En els drets humans de lesbianes, gais, transsexuals i bisexuals… IGUALTAT SENSE RETALLADES!

Els gais seguim patint rebuig i la ploma segueix sent un estigma, principalment en
l’adolescència. Per això també reclamem en les aules: IGUALTAT SENSE RETALLADES i ESCOLES SENSE ARMARIS! El sistema educatiu no pot ser un espai insegur per a lesbianes, gais, transsexuals i bisexuals ni per a les nostres filles i fills. Exigim mesures urgents per acabar d’una vegada per sempre amb l’abandó forçat dels estudis, amb l’aïllament i, sobretot, amb els suïcidis de tants adolescents que no poden suportar la discriminació que pateixen.

Les persones que vivim amb VIH denunciem l’abandó que el govern ha fet de la lluita per la nostra dignitat. En la prevenció del VIH, IGUALTAT SENSE RETALLADES! La crisi que vivim de noves infeccions, especialment en gais, homes bisexuals i dones transsexuals, i cada vegada en gent més jove, requereix d’un compromís polític que no existeix i que reclamem de nou hui. Perquè condemnar el condó i acabar amb la prevenció és beneir la sida!

I mentre vivim una situació de crisi econòmica i social els governs no fan ni una retallada a la jerarquia catòlica, que des dels púlpits ens insulta i ens denigra mostrant la seua homofòbia, lesbofòbia, transfòbia i bifòbia pels quatre costats. Front a això… ESTAT LAIC JA! Assistim a un greu atac contra els drets socials de la ciutadania. Volen carregar-se tot el que hem aconseguit. No podem permetre aquesta reculada que vol acabar amb els drets de les persones treballadores, que retalla en polítiques contra la violència de gènere, que s’oblida de la cooperació al desenvolupament, que converteix l’educació i la sanitat en un privilegi i no en un
dret.

L’any 2005 ens vam convertir en un estat d’avantguarda al món en aprovar el Matrimoni Igualitari, el mateix que l’any 2007 en aprovar la Llei d’Identitat de Gènere. Hem passat de ser un estat abanderat dels drets civils de la ciutadania, a ser-ne un on els drets es deroguen. El nivell de democràcia d’un país es reconeix pels avanços que realitza en drets humans. Un país que es té per democràtic no pot, mai, mai! , fer un pas arrere en la defensa i consecució dels drets, en el camí cap a la Igualtat.
Per això, exigim alt i clar:
SÍ AL MATRIMONI IGUALITARISÍ ALS DRETS I A LA DIGNITAT PER A LESBIANES, GAIS, TRANSSEXUALS I BISEXUALS

SÍ A LA IGUALTAT SENSE RETALLADES!

Visca l’Orgull de Lesbianes, Gais, Transsexuals i Bisexuals.

 

Arxivat en: Moviments Socials

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *