Compromís per València inaugura una placa conmemorativa en record de les víctimes de l’homofóbia.

Compromís per la Diversitat LGTB inaugura a la plaça del mercat de València una placa en record de les víctimes de l’homofóbia i transfóbia amb la preséncia dels regidors de la ciutat Joan Ribó, Pilar Soriano i del diputat a les Corts Valencianes Fran Ferri.

Hui es el dia Internacional contra la LGTBfóbia, per aixó la sectorial pels drets LGTB de la coalició compromís ha inaugurat una placa conmemorativa en record de totes aquelles victimes de l’homofóbia a la plaça del mercat de València. On Margarida Borràs va ser condemnada a mort i penjada per les autoritats de l’època per vestir de dona quan el seu sexe era masculí. Aquesta va ser la primera víctima mortal documentada per raons d’orientació sexual al País Valencià. Però desde llavors han sigut i son moltes les persones que patixen en les seues carns vertaders inferns per culpa de l’intolerància cap a la llibertat d’orientació sexual.

En paraules de Fran Ferri “a pesar d’haver passat mes de 600 anys des que penjaren a Margarida Borràs per la seua identitat sexual, LGTBfòbia es un sentiment encara massa viu en algunes persones”. Tantmateix els regidors a l’ajuntament de València han aprofitat per a recordar que “aquesta acció naix d’una moció del grup municipal de Compromís per València en la que demanavem al govern de la ciutat possar una placa com aquesta, a lo que ells contestaren que no es podía possar una placa per cada cossa” i que “sembla que l’incomoditat amb la memória histórica disminueix quan es tracta de carrers com el de ‘Jose Antonio Primo de Rivera'” que encara es troba en la pedanía valenciana de Mahuella.

També ha assistit una representant de l’àrea de Transsexualitat del col·lectiu Lambda. Que s’ha expressat molt emocionada amb aquest tipus d’iniciatives. Hi ha que recordar que Lambda es una associació pels drets LGTB d’àmbit valencià que porta 25 anys lluitant per l’igualtat de drets socials i civils amb les diferents orientacions sexuals.

 

Arxivat en: General

Comentaris

  1. Adrià diu:

    Escolteu, m’ha encantat l’article, és molt adequat per a remarcar el dia contra l’homofòbia, bifòbia, etcètera.
    De tota manera, i pense que no és molt demanar, m’ha fet mal a la vista veure tot ple d’errades, en especial el tercer paràgraf. Pense que si aquesta coalició defensa el valencianisme, almenys, hauria de tindre més cura cap a la llengua.
    Moltes gràcies, i a seguir endavant!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *